diumenge, 7 d’abril del 2013

Una carta indigna

Avui no faré una reflexió pròpia. Em limitaré a copiar la "indigna" carta que des de la CCMA (la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) a la qual pertany Catalunya Ràdio, es va enviar a alguns alcaldes poques hores després que ens comuniqués que "per raons d'ajustaments econòmics i operatius" prescindia dels corresponsals de comarca.

És indigna per dues raons: D'una banda, els corresponsals vam rebre el mail de comiat al voltant de les 18 hores i, els alcaldes i imagino que també altres institucions de territori, cap a les 20 hores.

També és indigna perquè insinua que fins ara el territori estava mal cobert, per pobres becaris que feien el que podien i això està molt allunyat de la realitat. Ens hi hem deixat hores i hores de guàrdia, de perdre temps amb els nostres per anar a cobrir un o altre acte i sempre al peu del canó.

Per això, com que ja queda tot prou reflectit a la carta, només dic.

No us deixeu enganyar!

Nosaltres, només som la punta de l'iceberg. No es pot fer un ERO a la plantilla, mentre es continua pagant a externs (encara que sigui malpagant). 

O sigui, que Déu o qui sigui ens ampari, perquè ara el món s'acaba i no ho fa bé.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De: Presidència CCMA [mailto:presidencia@ccma.cat]
Enviado el: miércoles, 03 de abril de 2013 20:15
Para:
Asunto: Catalunya Ràdio reforça la seva presència al territori
Benvolgut alcalde,
Em plau escriure aquestes línies per comunicar-li que Catalunya Ràdio reforçarà el seu desplegament a les comarques de Catalunya a partir de l’1 de maig amb l’objectiu de millorar la seva proximitat i arrelament al territori.
Per fer-ho, la ràdio nacional de Catalunya comptarà amb tres nous centres territorials -als Pirineus, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre-, amb professionals que tindran dedicació plena en demarcacions on fins ara no hi havia periodistes de la pròpia plantilla. A més, dotarà de més efectius les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona i l'actual centre territorial de la Vall d’Aran.
Aquest model, que impulsarem optimitzant l’actual distribució de la plantilla, permetrà assegurar amb recursos propis la cobertura de la informació local en la dinàmica dels serveis informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, que fins ara es feia parcialment amb recursos externs.
El Grup d’Emissores Catalunya Ràdio assoleix així una cobertura més efectiva del territori, tot garantint una informació de qualitat i de proximitat, amb la voluntat de refermar el compromís per uns mitjans públics amb més presència a les nostres comarques i preparats per compatibilitzar amb la màxima eficiència la informació local amb la global, com correspon a la seva funció de servei públic com a ràdio nacional de Catalunya.

Cordialment,

Brauli Duart i Llinares
Barcelona, 3 d’abril del 2013