dijous, 25 d’abril del 2013

No estudieu! Feu-vos d'un partit o hipòcrites

Llegeixo aquesta notícia al Diari de Tarragona i torno a pensar que a l'atur hi ha molta gent vàlida i treballant molt d'inútil



Queda clar. Estudiar, cada vegada serveix per menys. Quànts estudiants, fins i tot amb màsters, hi ha actualment a l'atur? Ens hi hem escarrassat, hi hem deixat hores i nits i, al final, un amiguet de.. o un familiar de... ens passa al davant tenint molta menys acreditació.

Una societat amb més d'un quart de la població a l'atur, no pot avançar. Se'ns va prometre un creixement de l'activitat i, conseqüentment, un creixement de l'ocupació i, com diuen els castellans "Donde dije digo, digo Diego".

Jo, ara, formo part del 27% actual. No m'ho esperava. Dues llicenciatures i sempre sense parar, semblava impensable. Però, gairebé es pot dir que ja ho hauria de veure-ho venir. Perquè? Per allò de "Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar".

Mai, mai, mai havia tingut tot el meu entorn amical a l'atur. Persones que són inquietes, que tenen idees, intel.ligents, amb estudis superiors... Potser aquest és el problema. S'està construint una societat amb una educació retallada (com més burros, més incultes, sense tant coneixements, més fàcils de dominar). Del tema universitari, més val no parlar-ne (matrícules altes perquè només uns quants s'ho puguin permetre); i el periodisme? També retallat.

La retallada del periodisme respon a la necessitat política de tenir una societat pobra, inculta i poc informada. Em recorda una obra de George Orwell... Perquè serà?

1 comentari:

Noe ha dit...

Saps per a què serveixen els estudis? Per guanyar al Triviados......